Yachtskipper af Tredje Grad

Yachtskipper af trejde grad

Tag din Yachtskipper 3 på to intensive weekender

I takt med at bådene bliver større, drømmen om langturen mere realistisk og ønsket om at tilegne sig kundskaber på et højere niveau, er uddannelsen som Yachtskipper 3 det næste trin på stigen.

Uddannelsen er indført som et krav for førere af lystfartøjer over 15 meter op til 24 meter og giver ret til at være fører af lystfartøjer i nordeuropæisk fart samt sejle som styrmand på alle have.

Da uddannelsen tager sigte på et mere professionelt forhold til sejladsen er kravene til deltagernes kunnen og engagement tilsvarende høje.

Hvad omfatter undervisningen?

Yachtskipper af Tredie Grad omfatter terrestrisk navigation, søvejsregler, søret, sømandsskab og søsikkerhed, brand, vagthold og meterologi.

Som kursist udformer du en sejladsplanlægningsopgave som forberedelse til en sørejse med en udvalgt båd.

Du får introduktion til udvidede navigationsmetoder, herunder strømtrekanter og vejrforudsigelser, navigationsudstyr, sikkerhed og brand, bådens stabilitet, forskellige former for pejlinger, waypoints m.m.

Som kursist kan du bruge din Yachtskipper 3-opgave ikke kun til din eksamen, men som et praktisk redskab til planlægning af  længere sejltogter.

 

Eksamen

Eksamen til Yachtskipper af Tredje Grad er udformet som et “operativt interview” af ca. 45 min. varighed. Som udgangspunkt for interviewet kan tages en sejlads fra A til B med diverse spørgsmål i sejladsplanlægning, navigation, meterologi m.m.

Der er skriftlig prøve i emnerne sikkerhed, vagttjeneste søvejsregler, herunder lanterner og dagsignaler for skibe, vigeregler, sømærker, tåge – og manøvresignaler samt brovagthold.

Pensum

Ellers er indholdet af uddannelsen og pensum beskrevet i  Dansk Sejlunions studiehåndbog for Yachtskipper-uddannelserne. 

Kommende kurser

Y3 kursus:

Pris: kr 6.395 kr. incl moms. Prøveafgift: 925 kr. 

Y3 Kursus 2-3. februar 2024 og 3-4. marts 2024 (Udsolgt)

   .

Kan jeg overnatte i Svendborg?

For de deltagere, der gerne vil overnatte i Svendborg, kan vi tilbyde overnatning på vores sejlbåde, når de ikke anvendes til andre kurser. Vi har to 41 fods Beneteau sejlbåde. Der er 4 kahytter med lukket dør, varme og toilet på hver båd. Bådene ligger ved Maritimt Centers bro ved Ærøfærgen. Ellers deler vi gård med Hotel Ærø.

Øvrige sejlerkurser

Drømmer du om langfart?

Sammen med jordomsejleren, foredragsholder og filosof Joakim Quistorff-Refn har vi udviklet et praktisk kursus, der ruster dig til langfart. 

Du får tre døgn til havs på det tredobbelte jordomsejlerskib
S/Y Nerthus og masser af værdifuld viden og erfaringer til dit togt
.