Sejlerkurser i Svendborg

Intensiv undervisning i navigation og sejlads

Herunder ser du alle de kursustilbud, som du kan vælge på Svendborg Sejlerskole. Vi er lidt stolte over at kunne udbyde alle de uddannelser, som man kan kvalificere sig til som fritidssejler.

Kombinationen af at komme ud og sejle samtidig med, at de teoretiske elementer bliver indlært, giver deltagerne den fornødne sikkerhed til at tage ud på egen hånd og tage ansvar for at invitere andre med på sejlturen.

Under kurset er du indkvarteret og sejler på vores to 41 fods Beneteau sejlbåde. Kurset afholdes på en uge fra mandag til lørdag, og du får både den praktiske og teoretiske del af duelighedsprøven med hjem.

Duelighedsprøve

Duelighedsbeviset er det grundlæggende fundament for alle, der vil færdes til søs i både under 15 meter.

Speedbåd Svendborg Sejlerskole

Speedbådsbevis

Speedbådsbevis er en obligatorisk prøve for mindre både, – normalt speedbåde og planende både til kystnær sejlads.

Svendborg Sejlerskole

Yachtskipper af Tredje Grad

Yachtskipper af Tredje Grad er den næste eksamen som dækker sejlads med større både fra 15 – 24 meter. Det giver kompetence til at sejle som fører af båden i nordeuropæisk fart samt styrmand “på alle have”.

Svendborg Sejlerskole

Yachtskipper af Første Grad

Yachtskipper af Første Grad udvider nu dit sejladsområde til “alle have” som fører af skib mellem 15 – 24 meter. Kurset indeholder elementer indenfor oceansejlads, astronomisk navigation m.m.

VHF Svendborg Sejlerskole

VHF Radiocertifikat

VHF Radiocertifikat er en obligatorisk radioprøve for anvendelse VHF skibsradio ombord. Med en VHF radio kan du kontakte andre skibe, kystradiostationer som Lyngby Radio – en sikker livline for alle sejlere.

Motorpasning duelighedsbevis Svendborg Sejlerskole

Duelighedsbevis i Motorpasning

Duelighedsbevis i Motorpasning giver indsigt i dieselmotorens funktion og pasning. Giver kompetence for sejlads med skibe over 15 meter fra 100 – 750 k/w.

Svendborg Sejlerskole - Svendborg Havn

Havnemanøvrekursus

Et kursus i havnemanøvre sikrer dig viden om blandt andet fortøjninger, motor, sikkerhed for besætning og båd. 

Kahyt Svendborg Sejlerskole

Indkvartering, forplejning og sikkerhed

Et af de elementer, som gør en uge på Svendborg Sejlerskole til en særlig oplevelse, er, at man bor på skibene. Vi har både lokaler og bådene placeret i den dejligste del af Svendborg Havn ved Ærøfærgen og Maritim Centers bro med udsigt over Svendborgsund og de gamle træskibe.

Svendborg Sejlerskole

Sikkerhed speedbåde og sejlbåde

Ann Panduro og Niels Poulsen er, som førere af bådene, ansvarlige for, at sejladsen altid foregår i overensstemmelse med godt sømandskab. Læs sikkerhedsbeskrivelserne for sejlbåde og speedbåde i Svendborg Sejlerskole.