VHF Radiocertifikat

Certifikat til betjening af maritime radioanlæg

Med en VHF radio kan du sætte dig i øjeblikkelig forbindelse med andre skibe i et stort område. Man kan i alle danske farvande kontakte Lyngby radio, som kan formidle alle former for søredning.

VHF radioen er naturligvis anvendt på skibe i alle farvande. En moderne radio indeholder en digital enhed, som med et tryk på en knap, automatisk kan udsende nødalarm med skibets identifikation, tid og position.

Kurset indeholder desuden brug af AIS, Epirb og radartransponder.

Anskaffelse og brug af VHF kræver imidlertid et radiocertifikat, som skal sikre rigtig brug af apparatet. Vi tilbyder det pensum, som er fastlagt af Telestyrelsen. Det omfatter bl.a. betjening af apparatet, installation, gennemgang af de forskellige kanaler og procedure ved opkald.

En VHF radio kan erhverves for 1.500 kr. og vil give dig den hurtigste og mest effektive forbindelse til andre, når du er til søs.

Undervisningen gennemføres på en weekend i april og oktober, hvorefter den skriftlige prøve aflægges på skolen den sidste kursusdag.

Kommende kurser

VHF/SRC

Dato: 1. – 2. oktober 2022 

Pris: 1600 kr. 

Y3 kursus:

Pris: 6300 kr. og prøveafgift: 925 kr. 

4. – 8. oktober 2022, samt repetition og eksamen d. 23. – 24. oktober 2022

Kan jeg overnatte i Svendborg?

For de deltagere, der gerne vil overnatte og have en hyggelig aften i Svendborg, kan vi tilbyde overnatning på vores to sejlbåde. Vi har to 41 fods Beneteau sejlbåde. Der er 4 kahytter med lukket dør, varme og toilet på hver båd. Bådene ligger ved Maritimt Centers bro ved Ærøfærgen. Ellers deler vi gård med Hotel Ærø.

Øvrige sejlerkurser