VHF Radiocertifikat

Certifikat til betjening af maritime radioanlæg

En VHF-radio med DSC kan være din bedste livline til land og/eller andre skibe i nærheden hvis du skal have hjælp på vandet, når du sejler. Desuden kan VHF radioen være et uhyre nyttigt kommunikationsværktøj i mange andre sammenhænge. 

 

Vores intensive VHFkursus giver dig en grundig introduktion til anvendelsen af VHF-radioer og andre elektroniske kommunikations- og nødmeldesystemer ombord i lystfartøjer.  

 

Med en VHF radio kan du sætte dig i øjeblikkelig forbindelse med andre skibe i et stort område. Man kan i alle danske farvande kontakte Lyngby radio, som kan formidle alle former for søredning.

VHF radioen er naturligvis anvendt på skibe i alle farvande. En moderne radio indeholder en digital enhed, som med et tryk på en knap, automatisk kan udsende nødalarm med skibets identifikation, tid og position.

Kurset indeholder desuden brug af AIS, Epirb og radartransponder.

Anskaffelse og brug af VHF kræver imidlertid et radiocertifikat, som skal sikre rigtig brug af apparatet. Vi tilbyder det pensum, som er fastlagt af Telestyrelsen. Det omfatter bl.a. betjening af apparatet, installation, gennemgang af de forskellige kanaler og procedure ved opkald.

En VHF radio kan erhverves for 1.500 kr. og vil give dig den hurtigste og mest effektive forbindelse til andre, når du er til søs.

Kommende kurser

VHF/SRC

Dato: lørdag 27. maj 2023 + efterfølgende eksamen

Dato: Lørdag den 10. juni +2023 + efterfølgende eksamen

Dato: Søndag 24. september 2023 + efterfølgende eksamen

Dato: Lørdag 18. november 2023 + efterfølgende eksamen 

Pris: 1.500 kr, incl moms  + prøveafgift

Y3 kursus:

Pris: 6300 kr. og prøveafgift: 925 kr. 

4. – 8. oktober 2022, samt repetition og eksamen d. 23. – 24. oktober 2022

Kan jeg overnatte i Svendborg?

For de deltagere, der gerne vil overnatte på kurset , kan vi tilbyde overnatning på vores to sejlbåde. Vi har to 41 fods Beneteau sejlbåde. Der er 4 kahytter på hver båd. 

Bådene ligger ved Maritimt Centers bro ved Ærøfærgen. Ellers deler vi gård med Hotel Ærø, der også tilbyder overnatning.

Øvrige sejlerkurser