Duelighedsprøve

Ugekurser – teori og sejlads i praksis

Vores ugekurser til Duelighedsprøve giver dig en enestående kombintation af teoretisk undervisning i land og praktisk indføring i sejladsen ombord. Samtidig bord du ombord og får på den måde en god og grundig indføring i hele sejlerlivet med udgangspunkt i en af Danmarks smukkest beliggende lystbådehavne.

Kombinationen af at komme ud og sejle samtidig med, at de teoretiske elementer bliver indlært, giver dig som deltager den fornødne sikkerhed til efter kurset at tage ud på egen hånd og tage ansvar for at invitere andre med på sejlturen.

Med over 100 gennemførte prøver om året er vi den sejlerskole i landet, som har størst erfaring i at formidle det pensum, der kræves til prøven, og vi kan glæde os over, at vore deltagere består deres prøver.

Du vil få tilsendt forberedelsesmateriale fra skolen.

Ugen afsluttes med prøve og censor fra Søfartsstyrelsen.

Undervisning – et kørekort til søs

Med en Duelighedsprøve har du erhvervet dig et “kørekort ” til søs, hvor du ikke blot lærer tingene i et klasselokale.

På sejlerskolen sejler vi hver dag og netop bådene og sejladsen giver et reelt forhold til navigationen, søvejsreglerne, sikkerheden ombord, sejl og motor, teknisk udstyr og manøvrering.

Dagene vil normalt være tilrettelagt med undervisning i klasseværelse om formiddagen, hvor vi vil gennemgå det teoretiske stof, arbejde med søkort, søvejsregler og søsikkerhed.

Eftermiddagen tilbringes på vandet med at indøve navigation, blive fortrolig med at manøvrere båden under forskellige forhold og ellers kunne anvende almindelig sømandsskab, sejlsætning, knob og stik, ankring , havnemanøvrer mv.

En ugentlig natsejlads efter fyrlinier og lysreflekser er for alle en stor oplevelse og en brugbar erfaring.

Et maritimt miljø

Underviserne på kurserne er engagerede og erfarne sejlere med den indstilling, at fritidssejlads skal være en fornøjelig affære.

Det er vores intention at gøre undervisningen engagerende og nærværende for den enkelte, og skabe et inspirerende samvær om vores fælles interesse for at være på vandet.

Netop mødet med andre interesserede sejlere er med til at gøre et ophold på sejlerskolen til en sjov og lærerig uge.

Vi har i det sydfynske øhav Danmarks fineste farvand for lystsejlads og såvel lokaler samt skibe placeret midt i Svendborg.

Vi vil gerne gøre opholdet hernede til en aktiv ferie hvor både kurset, sejladsen, et festligt måltid mad og det sociale samvær gør ugen til en særlig oplevelse.

Bådene

Med vore to veludrustede Beneteau sejlbåde er vi sikkert sejlende i alt slags vejr og med et godt sæt søtøj til søs og en lun kahyt ved kajen, kan vi fint sejle både i april og november og få en helt speciel naturoplevelse oven i købet.

Bådene er to 41 fods Beneteau Clipper 411 med 4 kahytter og 2 badeværelser.

Eftermiddagen tilbringes på vandet med at indøve navigation, blive fortrolig med at manøvrere båden under forskellige forhold og ellers kunne anvende almindelig sømandsskab, sejlsætning, knob og stik, ankring , havnemanøvrer mv.
Vi vil desuden tage på mindst en natsejlads.

Da pensum til prøven indeholder meget huskestof, er det nødvendigt at du før kurset bruger tid på at lære nogle af søvejsreglerne. Du vil før kurset få tilsendt forberedelses materiale.

Programmet på disse kurser vil være temmelig stramt nødvendigvis, men der vil også blive tid til at få hyggelige og festlige stunder og nyde sejlturene i den smukke natur i det sydfynske øhav.

Kommende kurser

Kurser for 2023

Kursus: Duelighedsprøver
Pris eksamen – censor 600 kr.

 

Uge 42 (VENTELISTE)

Uge 42 DUELIGHEDSKURSUS I MIDDELHAVET (VENTELISTE)

 

Kurser for 2024

Kursus: Duelighedsprøver
Pris eksamen – censor 600 kr.

 

Uge

Dato

Pris

Uge 13 (Påske)

25 – 30 marts

7.495

Uge 19 (Kr. Himmelfart)

6-11. maj

7.495

Uge 27

1. – 6. juli

8.995

Uge 28

8-12. juli

8.995

Uge 29

15-20. juli

8.995

Uge 30

21-27. juli

8.995

Uge 31

29. juli- 3. august

7.495

Uge 32

5-10. august

7.495

Uge 33

12-17. august

7.495

Uge 34

19-24. august

7.495

Uge 35

26-31 august

7.495

Uge 42 (Efterårsferie)

14-21 oktober

8.995

Uge 42 (Grækenland)

14-21 oktober

 
 
 
 

Hvad skal jeg forberede før kurset?

Til forberedelsen inden kurset modtager du en mail med link til det udnervisningsmateriale, du skal medbringe på kurset og det du skal læse før kurset.

Kan jeg overnatte i Svendborg?

For de deltagere, der gerne vil overnatte på kurset , kan vi tilbyde overnatning på vores to sejlbåde. Vi har to 41 fods Beneteau sejlbåde. Der er 4 kahytter på hver båd. 

Bådene ligger ved Maritimt Centers bro ved Ærøfærgen. Ellers deler vi gård med Hotel Ærø, der også tilbyder overnatning.

Øvrige sejlerkurser