Langfartsskipper – Læs mere

Kursusindhold

Praktisk kursus for kommende langtfartsskippere

Kurset “Langfartsskipper – parat til ansvaret” er et praktisk kursus, der foregår på havet med udgangspunkt i det Sydfynske Øhav. Med erfarne langturssejlere, er du til havs i knap fire døgn ombord på S/Y Nerthus, der netop er kommet hjem fra sin seneste jordomsejlning. Vi sejler, ligger for svaj, navigerer med og uden instrumenter, praktiserer det gode sømandskab og oplever på første hånd, hvordan det hele hænge sammen.

Kurset er rettet mod øvede eller nye skippere med Yachtskipper 3, Yachtskipper 1 eller tilsvarende erfaring. Sejlere der ønsker at bliver klar til langfart og føle sig hjemme i skipperrollen. På kurset bliver du klar til at håndtere de mange og meget forskellige ansvarsområder og til at være leder til havs for din familie, dine venner og fremmede gaster.

Du får grundig indføring i alt det praktiske, psykologiske og sociale, der er vigtigt at vide og overveje inden du kaster fortøjningerne. Du får også hands-on erfaringer og opdateret viden om det du skal være opmærksom på mens du er afsted: Oceanpassager, ankring, natsejlads, revpassager, bjerge, sikkerhed, kommunikation, skipperrollen, navigation, globalt vejr, sejladsplanlægning og meget mere.

Den meget erfarne jordomsejler og filosof Joakim Q-Refn er skipper og togtleder. Han deler oplevelser, erfaringer og guldkorn fra en hel verdensomsejling og mere til.

Kurset er både praktisk og teoretisk. Du får praktisk sejlads, øvelser, strukturerede samtaler og præsentationer med diskussion.

Som kursist deltager du i navigation, vagttørner, madlavning og øvrige praktiske aktiviteter om bord.

Du kommer hjem med et stort overblik over skipperrollens mange elementer og ansvarsområder og får blod på tanden, klar til at kaste fortøjningerne på kurs mod nye eventyr. 

Kommende kurser

Kursus: Mesterlære – klar til ansvaret

Instruktører: Joakim Quistorff-Refn og Nicolai Juel Vædele

Dato: 23-26. maj 2024 Mesterlære – klar til ansvaret  (1)

Dato: 26-29. september 2024 Mesterlære – klar til ansvaret (2)

Pris: 6.125 kr. inkl moms 

Bemærk: Max 5 kursister

Øvrige sejlerkurser

Drømmer du om langfart?

Sammen med jordomsejleren, foredragsholder og filosof Joakim Quistorff-Refn har vi udviklet et praktisk kursus, der ruster dig til langfart. 

Du får tre døgn til havs på det tredobbelte jordomsejlerskib
S/Y Nerthus og masser af værdifuld viden og erfaringer til dit togt
.