Logo Ship O´høj Sejlerejser

De Dansk Vestindiske Øer

Eksotiske sejlerrejser i Caribien

Caribien er og bliver sejlernes paradis, – der er altid vind, sol og varme, havskildpadder, flyvefisk, pelikaner og delfiner, – smukke ankerbugte og et azurblåt hav.

En hel speciel oplevelse er det at dykke mellem koralrevene, hvor der udspiller sig et utroligt liv med en mangfoldighed af eksotiske fisk, farvestrålende koraller og med lidt held en gigantisk rokke eller et par barracudaer på patrulje, – alt sammen tilgængeligt med et par dykkerbriller og en snorkel.

Vi skal besøge de Dansk vestindiske Øer og gense Danmarks tabte paradis, – en dejlig havtur til Sct. Croix med byerne Christianssted og Frederikssted, sukkermøllerne og de andre levn fra danskertiden.

Vi sejler til Sct. Thomas og Charlotte Amalie, som var Danmarks næststørste by i begyndelsen af sidste århundrede. Inden vi forlader US Virgin Islands og sejler til Tortola i British Virgin Islands skal vi se Sct. John, – den smukkeste af alle øerne.

Området omkring Tortola er kendt for sine mange smukke ankerpladser og småøer og navne som Dead Mans Chest, Jolly Roger og Treasure Island vidner om en dramatisk fortid.

Bådene

Vi skal sejle i to 40 fods katamaraner, – der er fire kahytter, to toiletter med bad. Der er køl og frys på bådene samt sengelinned og snorkeludstyr til alle.

Togtet er tilrettelagt, så vi både oplever det smukke caribiske øhav med uspoleret natur, de øde palmestrande og dykkerturene omkring de farvestrålende koralrev. Der bliver masser af tid til at nyde solen og vandet, blive solbrændte og komponere spændende drinks til solnedgangen. Der er grill monteret på bådene, så vi ser frem til nogle vidunderlige aftener med god mad og hyggeligt samvær ombord.

Hvornår rejser vi?

Få overblik over planlagte sejlerrejser med Ship O´høj eksotiske sejlerrejser.

Dag-til-dag tur

Svendborg Sejlerskole Ship O´høj har nu i 20 år arrangeret sejlerrejser til eksotiske feriemål under varme himmelstrøg og kan se tilbage på en lang række af uforglemmelige oplevelser.
I denne sæson tilbyder vi igen en eksotisk og uforglemmelig sejlerrejse til De Dansk Vestindiske Øer samt de vidunderlige øer omkring Tortola i British Virgin Islands.

Ankomst

Vore gæster ankommer til Tortola først på aftenen. Der er 15 min. kørsel fra lufthavnen til Sunsails base. Det er en dejlig oplevelse at komme ud af lufthavnen og føle tropevarmen, de nye dufte og lyde.
Vi tager imod Jer på bådene, og man kan glæde sig til lidt natmad, en rhum-punch og en opredt køje efter en lang rejsedag.

1. dag

Vi er stort set klar til at drage til søs, bådene er provianterede og klar.
Vi introduceres for hinanden, bådene, kigger på søkort over området og fortæller lidt om, hvad øerne kan byde på. Hver enkelt finder snorkeludstyr fra basen og vi er klar til afgang.

Vi sejler til Norman Island, en lille tur på et par timer og lægger bådene lige over koralrevene og alle de farvestrålende fisk. Der er klart vand og læ, så de, der ikke er så fortrolige med dykkerudstyret, får en fair chance for at opleve den forunderlige verden under vandet.
Efter frokost letter vi anker og sejler mod Jost van Dyke, – den mest vidunderlige af alle øerne i området.
Vi foreslår at tage ind og spise på Foxy´s restaurant. Foxy´s er en legendarisk restaurant med levende musik og fest hver aften.

2. dag

Vi foreslår herefter at sejle mod De Dansk Vestindiske Øer, og klarerer ud fra det lille toldkontor i Great Harbour. Der er 3 timers sejltur til St. John og Cruz Bay.
Igen skal der klareres ind og vi skal alle gennem immigration og udfylde papirer – ja sådan er det jo at rejse. St. John er den smukkeste af de Dansk Vestindiske Øer. To-tredjedele af øen er udlagt som naturreservat med en imponerende fauna. Vi anbefaler en 2 timers tur rundt på øen i åben vogn. Vi skal se Anneberg, en gammel sukkermølle fra danskertiden, de smukke strande og den imponerende udsigt fra toppen af øen.

Der bliver også tid til at opleve den hyggelige Cruz Bay, som er hovedstaden på øen. Gaderne har stadig danske navne, der er hyggelige butikker og fortovscafeer.
Inden det bliver mørkt sejler vi mod St. Thomas og ligger for anker i bugten ved Great That´s, – engang ejet af Jannie Spies. Der er havskildpadder i bugten og bådene ligger med en line til land og en dejlig udsigt til Sct. Thomas´s lyshav.

Aftensmaden indtages ombord. Vi kan spise sammen hele gruppen på katamaranen. Lidt musik og sang kunne der også blive plads til.

3. dag
Tidligt op – på hoved i havet og morgenmad før den lange tur til Sct. Croix.
Der er knap 40 sømil over havet med passatvinden ind fra bagbord. Vi ser flyvefisk, delfiner og måske grindehvaler, og håber på heldet til at fange en tun eller mahi-mahi på fiskeline efter bådene.
Sidst på eftermiddagen går vi ind mellem koralrevene til den beskyttede ankerplads ind i Centrum af Christianssted.

4. dag
En hel dag på Sct. Croix til ekskursion. Vi foreslår en tur øen rundt med Mr. President, – kendt fra dansk TV. Rundturen foregår i åben bus, hvor vi besøger den gamle danske plantage The Whim, Frederikssted, der kan indlægges besøg på det kendte romdestilleri Cruzan og en tur gennem regnskoven på hjemturen.
Det er netop Sct. Croix, der er mest oprindelig i forhold til danskertiden, – vi er for øvrigt vældig populære som danskere på øen.
Der bliver lejlighed til byvandring i Christianssted. Ellers kan dagen være fridag, hvor man om aftenen kan gå ud og spise på en af byens mange restauranter.

5. dag
Vi sejler afsted om morgenen – de 6 sømil til Buck Island, en bedårende lille tropeø lidt øst for Christianssted, omkranset af vældige koralrev.
Sejlbåden ligger for anker og med hele selskabet, kan vi sejle ind i lagunen indenfor koralrevet med katamaranen. Her ligger vel nok det mest imponerende dykkerområde på hele turen. Man svømmer blandt de meterhøje koraller, ser alle de farvestrålende fisk, muræner og kæmpe rokker. En lidt voldsom, men fascinerende oplevelse.

Efter frokost, badetur og besøg på Buck Island, sættes kursen mod Sct. Thomas og Charlotte Amalie. Igen en dejlig havtur over Det Caribiske Hav. Langt ude fra havet, kan vi se alle lysene på Sct. Thomas og efter at have navigeret bådene helt ind i bugten, kaster vi anker for natten, og får en lidt forsinket middag og en god nats søvn.

6. dag
Tidligt om morgenen ankommer de store krydstogtskibe 5-8 stykker med flere tusinde gæster ombord. Vi skal alle sammen ind og opleve Charlotte Amalie.
Der er et imponerende opbud af butikker, den største del guld – og smykkebutikker, og med et veludrustet kreditkort, kan det jo blive en uforglemmelig oplevelse. Fort Christian er bestemt et besøg værd, især for de, der er bekendte med vores kolonihistorie, – f.eks. Guvernøren – skrevet af Bent Nyegaard.

Efter opholdet i Charlotte Amalie, går turen igen mod de smukke ankerbugter på Sct. John. Vi besøger Trunk Bay, som regnes for et af de ti flotteste strande i verden. Middagen ombord er frisk fisk fra Sct. Thomas.

7. dag
Vi er nu tilbage på alle øerne omkring Tortola Britisk Virgin Islands.
Vi trænger til at nogle afslappende dage, hvor vi igen skal nyde livet i de smukke palmebugter, dykke på revene og indtage en rigtig rhumpunch som sundowner på stranden.
Der er ingen kriminalitet på disse øer, folk er venlige og vi kan altid finde en idyllisk bugt for natten eller gå i land og høre nogle af de utallige lokale musikgrupper. En fin ankerplads for natten kunne være Westend og Sopers Hole, – en gammel sørøverrede med Jolly Rogers bar for dem, der skal lidt i byen.

8. dag
Efter en frisk sejlads med vinden foran for tværs befinder vi os The Indiens. – Britisk Virgin Islands. Bådene ligger tæt på revene, så man blot kan træde ned i eventyret fra badestigen. Vi overnatter i en af de mest idylliske bugter vi kender, Little Harbour ved Peter Island.
Bådene ligger fortøjet til hinanden med ankre ud i bugten og fortøjet agter til palmerne på land. Vandet er helt krystal klart og fiskene og koraller ses tydeligt fra båden.
Udover stranden er skovene utilgængelige og uden spor af mennesker. Vi spiser hjemme ombord.

9. dag
Efter havbad i bugten og morgenmad skal vi igen mod vinden mod The Bath.
Disse kæmpesten og klipper med enorme grotter er et must at opleve. Vi kan sejle tæt på stranden og entreen foregår ellers med drivvåde shorts. Pas på kameraet lyder det.

Senere på dagen går turen de 12 sømil til Virgin Gorda Sounds.
En kæmpe lagune beskyttet mod det store hav. Vi kaster anker ved Bitter Yacht Club og ankrer op foran det eksklusive resort hotel. Der er ofte meget dygtige steelbands om aftenen.

10. dag
Der er tid til at opleve de lækre omgivelser omkring hotellet, før vi stævner mod Anegada.
Altid et pragtfuld sejlads med vinden ind tværs om styrbord.
Anegada ligger væk fra sejlernes hovedgade, omgivet af et kæmperev som strækker sig mere end 10 sømil ud fra kysten. Øen er så lav at den kun ses 6 sømil borte, så her ligger over 600 skibe forlist gennem tiderne. Vi navigerer gennem revene midt på eftermiddagen nøjagtig efter pilot bogen, som skriver “only for first class skippers with local knowledge”.
Der er hver aften arrangeret lobster party på Anegada Reef Hotel.

11. dag
Anegada er flad som en pandekage, stegende hed, bevokset med ynkelige småbuske, befolket af fisker-familier, heriblandt mange spansktalende, fritgående køer og endog en gruppe flamingoer.
Vi anbefaler en taxatur i åben vogn til nordsiden af øen for at dykke på de enorme koralrev.

Efter frokost går turen med vinden ind agten igen ned mod Tortola og Just Van Dyke.
Vi må intensivere fiskeriet her, hvor chancerne for bid er størst.
Det meste af fangsten er barracudaer, de er farlige at bringe ombord, og vi tør heller ikke spise dem, da man kan risikere at blive syg i lang tid efter.

Tilbage på Just Van Dyke og Great Harbour og de sidste dage for at slappe af og nyde solen. Der er gode steaks fra Texas på grillen og musik og rhumpunch på stranden.

12. dag
Vi sejler rundt om hjørnet til White Sands. Den smukkeste strand vi kender i Karibien, kridhvidt sand og høje kokospalmer og hyggelige barer ved vandkanten.
Vi tilbringer dagen med at svømme, snorkle og gå ture i land.
Vi sejler sidst på dagen, ca. en times sejlads til Cane Garden Bay på Tortola. Der mange hyggelige restauranter og altid levende musik i Quitos bar.

13. dag
Det er sidste dag ombord og kursen sættes nordom Tortola til basen, – en afslappende sejlads langs de høje grønne bjerge og de mange småøer og bugter.
Det er tid at pakke, købe de sidste ting og vi spiser den sidste middag i hinandens selskab.

14. dag
Afrejse om morgenen.