Nyhedsbrev – efterår 2021

Livet i Svendborg

Efter endnu en sommersæson med alle kahytter optaget af interessante og socialt engagerede gæster, kan vi nu se efteråret i møde i ro og mag.

Der er allerede mange tilmeldinger til næste års kurser, så det fremmer jo forhåbningerne om en tryg og fredfyldt julemåned.

Når man ser lidt tilbage på forløbet af de mange kurser i løbet af året, har det for samtlige af de forskellige grupper på sejlerskolen været kendetegnende, at alle har nydt sammenholdet og den joviale og gode stemning, der har været på holdene.

Alle praktiske opgaver på bådene er blevet løst i fællesskab, og alle har været indstillet på at hjælpe hinanden igennem det relativt store stof til prøverne.

Vi er lidt imponerede over, at vi blot med vores invitation om ”interessen for at sejle” kan samle så mange forskellige mennesker i et meningsfuldt socialt fællesskab, hvor man udover Duelighedsprøven er kommet hjem med en række dejlige oplevelser – både glæden ved at komme ud at sejle og det hyggelige samvær med alle vi andre i gruppen.

Tryk for kursusplan:
https://svendborg-sejlerskole.dk/sejl-og-kursusplan-2015/

Svendborg Sejlerskole søger nyt skipperpar

Vi har nu i mere end 25 år haft en overmåde rig tilværelse i samvær med de mange gæster på sejlerskolens kurser i Svendborg og de fantastiske oplevelser, vi har delt med vore sejlergæster på utallige sejlerrejser rundt omkring i verden.

Vi har fra næste sejlsæson besluttet, at vi i vores spirende alderdom vil overlade en del af kursusaktiviteterne til nye kræfter.

Vi forestiller os et par, som efter en rimelig oplæring, kan tage det fulde ansvar for både undervisning og sejlads i de to 41 fods sejlbåde.

Vi har endvidere været kendte for at servere solid og veltillavet mad som nyttigt supplement til det aktive liv til søs.

Også den del af aktiviteterne omkring sejlerskolens liv forventer vi varetaget af de nye skippere, omend mere moderne omskrivninger af kostplaner kunne være velkomne.

Der kunne være tale om stort set fuld beskæftigelse fra april til september, idet kapaciteten på kursusaktiviteter kan udvides med flere ugers sejlads i forhold til vore normale aktiviteter. Der har samtidig været større efterspørgsel efter ledige pladser, end vi har kunnet tilfredsstille.

Efter det første år som medhjælpere håber vi naturligvis, at vi efterhånden kan afhænde sejlerskolen og rejsebureauet til engagerede yngre mennesker, som vil se det som en spændende udfordring at udvikle og videreføre sejlerskolen til glæde for de mange interesserede fritidssejlere.

En af forudsætningerne for det frie og privilegerede liv, vi har haft med Svendborg Sejlerskole, har i høj grad været, at vi som par i perioder har kunnet koncentrere os fuldt om sejlerskolens aktiviteter, og i andre perioder har kunnet nyde friheden og de mange eksotiske oplevelser, vi har haft sammen i vores lille rejsebureau Ship O´høj Sejlerrejser.

Vi håber, der stadig er mange, som endnu bærer den gamle drøm om ”sømandens frie liv”, og vi ser frem til et stærkt samarbejde i et muntert fællesskab.

Interesserede er naturligvis velkomne til at ringe eller sende mail.

Fra "De varme lande"

Som det også fremgår af beskrivelsen af vores forestående sejlerrejse til Caribien, kan vi nu både bestille flyrejser og leje både de flest steder i verden.

Det er ligeledes lykkedes at gennemføre sejlerrejserne til Grækenland i alle årene på trods af coronaepidemien.

En del har nok bemærket, at vi de sidste år har haft de samme destinationer for vore sejlerrejser, så nu mener vi, det er på tide at finde nye udfordringer.

Vi har ligesom mange andre sejlere altid haft en drøm om at sejle på Europas kanaler og lægge til i de små idylliske byer langs kanalen, spise på fransk brasserie, sejle gennem vinmarkerne og præstere professionelle manøvrer i sluserne.

Destinationen bliver i første omgang Sydfrankrig omkring et af de allersmukkeste områder ved Canal du Midi.

Bådene bliver moderne kanalbåde med 4 dobbeltkahytter med indtil flere badeværelser.

Vi kan forhåbentligt allerede til efteråret tilbyde dette nye rejseeventyr.

Det Græske Øhav

Vi har igen skaffet to både til vidunderlige ferieuger i Det Græske Øhav til efteråret 2022. Bådene er henholdsvis en 46 fods og en 48 fods Beneteau med 5 kahytter. Der er ligeledes tre toiletter med bad på hver båd, kæmpe cockpit og stor salon under dæk.

Vi har allerede nu så mange tilmeldinger, at vi kan gennemføre rejsen, men der er stadig ledige pladser på de tre rejser.

Rejserne bliver udbudt som pakkerejser, så man kan være sikker på at kunne få alle sine penge retur gennem Rejsegarantifonden, hvis rejsen ikke kan gennemføres.

Som tidligere sejler vi ud fra Preveza og glæder os til gensynet med Lefkas, Ittica, Kafelonia, Meganisi og Kalamos.

Vi ser frem til de hyggelige tavernaer, 26 grader varmt badevand, fine sejlture, græsk salat, retzina og jeg ved ikke hvad.

For mange af os, der har nydt godt af de gæstfrie grækere gennem årene, kunne det vel også være en fin gestus at holde en ferie hos dem nu, hvor de virkelig har brug for det.

Tryk for turbeskrivelse fra hjemmeside:
https://svendborg-sejlerskole.dk/det-graeske-oehav-ioniske-hav-fra-lefkas-til-ittika/

Tryk for Beneteau Oceanis 48 fod:
https://www.dreamyachtcharter.com/fleet/greece/oceanis-48-with-ac-33244/?b=6

Første rejse:
26. august – 02. september 2022.
ledige pladser

Anden rejse:
2. – 09. september 2022 
ledige pladser

Tredje rejse: 
9. – 16. september 2022                 
ikke flere ledige pladser

Vestindiske øer og British Virgin Islands

Der er nu åbnet så meget op i verden efter coronapandemien, så vi igen kan leje både og arrangere flyrejser til Caribien.

Vi må imidlertid indstille os på, at alle rejser uden for Europa de næste år bliver lidt mere besværlige med både coronatests og forskellige indrejsebetingelser.

Vi har igen lejet to fine katamaraner hos Sunsail i fire uger her i januar og februar måned. Den første tur i januar er allerede udsolgt, men der er stadig ledige pladser på tur 2 fra 28. jan. – 13. feb.

Vores rejsebureau er i færd med at bestille flyrejser.

Rejserne er ligesom før coronaperioden defineret som pakkerejser under Rejsegarantiloven, så vore gæster får alle indbetalte beløb refunderet, hvis rejsen ikke gennemføres.

Vi forudsætter, at alle vore deltagere er fuldt vaccinerede. I skal forvente, at der kræves PCR-test før afrejse, og der kan opstå krav om andre coronatests i forbindelse med rejsen.

Udgifter til disse coronatests dækkes af de enkelte deltagere.

Vi vil undersøge hvilke testkrav, vi kan forvente, de enkelte lande måtte forlange, samt priserne på evt. tests.

Vi henviser til hjemmesiden for en mere udførlig beskrivelse af denne pragtfulde sejlerrejse.

På de to katamaraner er der to rummelige dobbeltkahytter i hver ponton, to badeværelser, en stor salon med udsigt til alle herligheder og en vældig udestue med masser af plads.

Der er generator ombord, så vi har både mikroovn og blender samt aircondition, når vi er i havn.

Se turbeskrivelsen på hjemmesiden:
https://svendborg-sejlerskole.dk/de-dansk-vestindiske-oeer/

Se vores katamaran i Caribien:
https://www.sunsail.com/yachts/catamarans/sunsail-404 

Første rejse:   
14 – 30. januar 2022       
ikke flere ledige pladser

Anden rejse:   
28. januar – 13 februar 2022         
ledige pladser

 

Fransk Polynesien – Mod fjerne kyster

Vi har valgt at udskyde denne enestående sørejse, indtil forholdene omkring flyrejser og coronabetingelser bliver mere normale.

Vi måtte jo sidste år opgive en ellers planlagt tur med fuldt deltagerantal, det var lidt af en skuffelse, men det lykkedes os at få næsten alle pengene retur både for vore gæster og os.

Vi håber, at vi kan udbyde rejsen på et senere tidspunkt, så vi fastholder beskrivelsen på hjemmesiden.

Se turbeskrivelse på hjemmesiden:
https://svendborg-sejlerskole.dk/mod-fjerne-kyster-i-fransk-polynesien/

Kontakt

I de perioder vi er ude at rejse, kan vi stadig kontaktes på mail: niels@svendborg-sejlerskole.dk.
Telefonen har ikke altid dækning.

 

Rejsegarantifonden

Husk – I kan nu også være dækket af vores medlemskab af Rejsegarantifonden for den del af rejsen, vi er ansvarlige for – også hvis I selv vælger at stå for køb af flybillet.
Medlem af Rejsegarantifonden 1456.

Med venlig hilsen
Ann og Niels
Svendborg Sejlerskole
Tlf. 20214250